Carpoolparkings - algemeen

Carpoolparkings - algemeen

carpoolbordHet is soms makkelijker om slechts vanaf een bepaald punt op het woon-werktraject te carpoolen. Bijvoorbeeld omdat de woonplaatsen van de leden van het carpoolteam te ver uiteen liggen. Dan kan je naar een punt rijden vanaf waar ieders traject gelijk loopt. Voor de hand liggende plaatsen daarvoor zijn op- en afritten van autosnelwegen en kruisingen van drukke "steenwegen". Vele van deze plaatsen groeiden spontaan uit tot carpoolparkings, soms met chaotische parkeergevolgen.

Om de carpoolers betere parkeergelegenheden te bieden enerzijds en anderzijds om twijfelaars te overhalen, heeft de overheid heel wat carpoolparkings aangelegd. Op deze pagina vind je een link naar de site van de Vlaamse overheid waar een up-to-date overzicht bijgehouden wordt van de bestaande of in aanleg zijnde carpoolparkings.

Ook in het Waals gewest zijn er enkele carpoolparkings beschikbaar. Klik op de link hieronder om een kaart te krijgen van alle carpoolparkings in Wallonië. Voor zij die dagelijks naar Brussel pendelen, heeft het Brussels Gewest enkele transitparkings ingericht waar je kan overstappen op het openbaar vervoer. Klik op de link hieronder voor een overzicht van deze parkings. 
 

Transit-parkings in Brussel  |  Carpoolparkings in Wallonië